Студенти Машинског факултета у посети Термовент Академији

Студенти завршне године мастер академских студија, на модулима за Аутоматско управљање и Термотехнику, посетили су крајем децембра Термовент Академију у Научно-технолошком парку Београд.

У оквиру Термовент тренинг центра студенти су имали неколико предавања. Домаћини су младе академце најпре упознали с основним информацијама о компанији, а затим су одржали стручно-техничко предавање о климатизацији чистих соба, параметрима ваздуха, типовима клима комора и софтверу за избор елемената клима коморе, као и предавање о систему аутоматског управљања радом клима комора, БМС и ЕМС систему у окружењу чистих соба, електро-ормара клима коморе и софтвера.

После предавања, студентима је демонстрирана инсталација клима коморе са чистом собом у раду. Будући стручњаци за термотехнику и аутоматско управљање имали су прилку да, из прве руке, од инжењера који су некада и сами били студенти Машинског факултета, добију одговоре на сва питања, испрате рад комплетне инсталације и уђу у чисту собу.

Приликом доласка у Научно-технолошки парк, студенти су имали прилику да упознају министарку за науку, иновације и технолошки развој Републике Србије, др Јелену Беговић, која је тог дана била у посети овој институцији. Министарка се кратко обратила студентима и пожелела им успех у даљој каријери.

Због великог интересовања студената, посета Термовент Академији је продужена за 90 минута у односу на планирано време.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.