Студенти и сарадници Машинског факултета у посети фабрици пумпи Grundfos

Студенти Модула за хидроенергетику, као и слушаоци предмета „Пумпе и вентилатори“ на основним и мастер академским студијама Машинског факултета Универзитета у Београду, у пратњи асистената Милана Раковића са Катедре за механику флуида и Лазара Лечића са Катедре за хидрауличне машине и енергетске системе, недавно су посетили фабрику пумпи Grundfos Србија доо у Инђији.

Ово је била прва непосредна посета студената овој фабрици после скоро трогодишње паузе услед пандемије корона вируса и представља наставак вишегодишње успешне сарадње „Grundfos“-a и Машинског факултета Универзитета у Београду.  Том приликом поновљен је ранији заједнички став да да постоји велики потенцијал за сарадњу на највишем научно-стручно-наставном нивоу између Машинског факултета и “Grundfos” Србија доо.

Током посете студенти су имали прилику се упознају са проширеним производним програмом ове фирме која у Србији послује више од 13 година.  Такође, обишли су  производне капацитете и упознали се са начином рада биобустера у кругу фабрике, а имали су и прилику да о свему што их интересује разговарају са запосленим инжењерима.

Посебну пажњу изазвала је информација да Grundfos, поред производних капацитета, развија и истраживачки центар у Србији, где ће се у догледно време радити на развоју производа и пумпних агреагата у целости.

Млади академици су имали прилику да се упознају и са могућностима запошљавања и рада на високо технолошким процесима у фабрици, као и процедурама за пријем у радни однос, могућностима за обављање праксе, усавршавање уз рад и другим питањима која се односе на професионалну каријеру.

Посету су организовали госпођа Душка Кирета из компаније Grundfos и проф. др Ђорђе Чантрак, в.д. шефа Катедре за хидрауличне машине и енергетске системе.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.