Амбасадор Републике Анголе у посети Машинском факултету

Амбасадор Републике Анголе у Србији, Његова Екселенција Alcino Isata dos Praseres da Conceicao  са сарадницима посетио је у понедељак, 19. децембра, Машински факултет у Београду, где је са руководством разговарао о могућим видовима сарадње у области образовања машинских инжењера.

Амбасадора Анголе примио је декан Машинског факултета, проф. др Владимир Поповић, а у разговору су учествовали продекан за научно-истраживачки рад, проф. др Драгосава Стојљковић, продекан за финансије, проф. др Александар Грбовић, проф. др Александар Симоновић са Катедре за ваздухопловство, као и први секретар Амбасаде Анголе, госпођа  Fernanda Reis, војни аташе Министарства одбране Анголе, господин Eduardo Henriques da Silva и координатор Извршног комитета Комерцијалне индустријске коморе Ангола-Србија, проф. др Душан Кондић.

Саговорници су се сагласили да постојећи међудржавни програми представљају добар оквир за успостављање и проширење сарадње у области образовања, као и и повећање броја студената из Анголе који ће студирати Машински факултет.  С тим у вези, оцењено је да би успостављање директних  веза између између образовних и привредних институција Анголе и Машинског факултета, омогућило да се број студената додатно повећа.

На састанку су разматране и могућности обрзовања младих Анголаца на српском и енглеском језику и то на свим нивоима студија на Машинском факултету – основним, мастер и докторским студијама.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.