Делегација Либијске академије за постипломске студије у посети Машинском факутету

Машински факултет у Београду посетила је делегација Либијске академије за постипломске студије при Министарству за високо образовање и научно-истраживачки рад Државе Либије.

Председника Академије, проф. др Рамадана Ал Маданија и његовог заменика, проф. др Мустафу Џаназија примио је декан Машинског факултета, проф. др Владимир Поповић, а састанку су присуствовали и проф. др Драгослава Стојиљковић, продекан за научно-истраживачки рад, проф. др Александар Грбовић, продекан за финансије, као и др Марина Соковић, помоћница министра просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Проф. Поповић је госте упознао с образовним и истраживачким потенцијалима Машинског факултета, а проф. Ал Мадани, који је својевремено докторирао на нашем факултету, оценио је да постоји велики простор за сарадњу на многим пољима у области машинског инжењерства.

Током састанка било је речи и о могућим видовима сарадње, посебно у делу који се односи на мастер и докторске студије, односно израду мастер радова и докторских дисертација, као и на сарадњу у области научно-истраживачког рада.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.