Светска недеља зелене градње: Конференција „Дани добре праксе“ 13. и 16. септембра у Београду

Савет зелене градње Србије, поводом Светске недеље зелене градње, 13. и 16. септембра организује дводневну конференцију „Дани добре праксе“, као део светске кампање #BuildingForEveryone, чији је циљ да људе врати у фокус изграђене средине.

Недеља зелене градње, која се ове године обележава од 12. до 16. септембра је једна од највећих светских кампања за убрзавање одрживог развоја изграђене средине широм света и има за циљ да анимира глобалну заједницу да убрза климатске акције за изграђену средину са нултом емисијом угљеника.

Савет зелене градње Србије као нацонални члан Светског савета зелене градње (WorldGBC ) активно се придружио овој глобалној иницијативи и кампањи.  Конференција „Дани добре праксе“ треба да одговори на кључно питање на који начин креирати добру зелену праксу која може да буде полазна тачка даљег одрживог развоја.

Први дан скупа, биће одржан у Привредној комори Србије, а учесници ће разматрати најактуелнија  питања из области зелене градње,  а која се односе на:

  1. Зеленило и биодиверзитет у планирању: објекат – парцела – блок – град;
  2. Аспекте зелене градње на конкурсима;
  3. Обновљиве изворе енергије (могућности енергетске уштеде);
  4. Сертификоване објекте и бенефите.

Другог дана конференције биће одржана и панел дискусија на тему „Присуство добре праксе у грађевинском сектору“, а домаћин је Грађевински факултет Универзитета у Београду.

Детаљније информације о овом скупу, као и агенду конференције можете погледати ОВДЕ

Bookmark the permalink.

Comments are closed.