Промоција нове генерације инжењера

Машински факултет у Београду изнедрио је нову генерацију инжењера – 96 инжењера машинства и 39 мастер инжењера машинства.  Младим колегама, дипломе о звршеним основним и мастер студијама, уручио је продекан за наставу Машинског факултета, проф. др Марко Милош.

Честитајући студентима успешан завршетак основних академских студија и звање инжењера машинства проф. Милош је поручио да је да то велики дан за сваког од њих и њихове родитеље, али и за наставнике на Машинском факултету.

„Завршетак било ког нивоа школовања је велика ствар, али је истовремено и прекретница. Диплома коју сте стекли напорним радом треба да вам буде један велики подстрек да натавите даље да се усавршавате. Да ли ће то бити мастер студије или рад у инжењерској струци зависи од вас самих, али шта год да изаберете желим вам пуно успеха“, истакао је проф. Милош.

После промоције инжењера машинства, одржана је и свечана додела диплома мастер инжењерима. Поздрављајући присутне, проф. Милош је да завршетак студија само једна етапа у њиховом животу и професионалној каријери.

„Не знам како је вама изгледао пут кроз студије на Машинском факултету, али наставницима то време јако брзо пролази и некако се генерације смењују. Више пута годишње стојимо овако пред студентима, било да је реч о бруцошима или свршеним машинцима, инжењерима. У сваком случају, уручење диплома је један посебан догађај и за нас на факултету, а посебно за вас који започињу професионални пут. Уверен сам да се на Машинском факултету добили добро знање које ће вам омогућити лични и професионални успех“, нагласио је проф. Милош.

Промоцији нове генерације инжењера машинства и мастер инжењера машинства присуствовали су и чланови  Комисије за доделу диплома Машинског факултета, др Драгољуб Бекрић, шеф Службе за студентска питања и Весна Симић, секретар факултета. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.