Машинијада 2022: Тријумф студената Машинског факултета у Београду

Студенти Машинског факултета у Београду заузели су прво место у генералном пласману на управо завршеној 61. Машинијади, која је од 08. до  12. маја одржана на Копаонику.  Чланови репрезентације Машинског факултета су у конкуренцији 9 машинских факултета из земље и региона, бриљирали на такмичењу у знању, где су екипно заузели прво место, док су у спортским дисциплинама били четврти. Остварени резултати у обе такмичарске дисциплине обезбедили су им титулу победника целокупног такмичења.

На овогодишњој Машинијади учествовали су студенти машинских факултета из Београда, Новог Сада, Краљева, Крагујевца, Ниша, Бања Луке, Подгорице, Тузле, Зенице и Сарајева. Будући инжењери надметали су се у знању из механике, математике 1 и 2, термодинамике, машинских елемената, механике флуида и отпорности материјала, а снаге су одмерили и у спротским дисциплинама За факултете је то била добра прилика да виде на ком нивоу знања се налазе и којим вештинама владају њихови најбољи студенти.

  

На такмичењу у знању, студенти београдског Машинца  освојили су прво место у надметању из Машинских елемената (Наталија Лазаревић и Александар Милошевић – ментор, доц. Др Милош Седак), Термодинамике (Моника Ђорђевић и Лука Драгомировић – ментор, ванр. проф. др Неџад Рудоња); Отпорности материјала (Милица Новчић и Светлана Ракић – ментор, асистент Милош Јовановић), Механике (Михаило Луковић и Јован Матић – ментор, асистент Марко Вег), Математике 1 (Алекса Маџаревић и Игор Обрадовић – ментор, ванр. проф. др Александар Пејчев) Математике 2 (Игор Обрадовић и Јован Радовановић – ментор, ванр. проф. др Александар Пејчев), као и друго место из Механике флуида (Андрија Јовановић и Анђела Клинчевић – ментор, асистент Милан Ранковић).

Поред такмичења у знању, студенти су се у протекла четири дана такмичили и у кошарци, одбојци, фудбалу, рукомету и стоном тенису. Мушка одбојкашка селекција Машинца донела је факултету бронзану медаљу, док је женска екипа освојила прво место у рукомету и кошарци, као и друго место у фудбалу. Укупни резултати донели су им четврто место у генералном пласману спортског такмичења.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.