Мајкрософт развојни центар дели знање са студентима Машинског факултета

Представници Мајкрософт развојног центра у Београду били су гости Машинског факултета у Београду, где су одржали веома посећено предавање и са студентима поделили практична знања инжењера у Mixed Reality тиму, који комбинацијом истраживања и инжењерства рзавија нове идеје и ствара иновативне производе.

Владимир Левков, дипломац Катедре за ваздухопловство Машинског факултета у Београду, а сада инжењер у Mixed Reality тиму Мајкрософт развојног центра, одржао је предавање на тему „Брза израда функционалних прототипова“ с посебним акцентом на оптимизацију дизајна за време израде протптипова, разлике између интеративног и прорачунског приступа дизјану и технологичност, а говорио је и о концепту најмањег могућег производа.

Током предавања било је речи о технологијама брзе производње: адитивне (3D  штампа) и конвенционалније (субстрактивне), њиховим предностима и манама и практичној имплементацији.  Напомињући да не постоји производ који је произведен само једним технолошким процесом Владимир Левков се осврнуо и на методе спајања компонената призведених различитим технологијама.

Будућим машинским инжењерима представљени су и програми пракси које Мајкрософт развојни центар организује три пута годишње. На тај начин студентима се пружа могућост да кроз рад на врхунским технологијама и уз менторску подршку врсних стручњака добију неопходна практична знања из различитих области – софтверско инжењерство, машинско учење, дизајн дигиталних система с фокусом на Наменске рачунарске системе и FPGA дизајн и развој механичких прототипова.

Развојни центар компаније Мајкросфот у Србији отоворен је 2005. године, као четврти по реду развојни центар ове компаније у свету и чини га више од 500 стручњака из области компјутерских наука и примењене математике.

Центар има sедам инжењерских тимова: Azure Data, Office, Office MeDia group, Maps, Math, Havok i Mixed Reality.

У Мајкрософт развојном центру у Београду настају производи и иновације које се примењују на глобалном нивоу. Осим креирања софтверских решења, центар се бави и хардвером у оквиру Mixed Reality тима, чија је мисија развој нових технологија и стварање хардверских и софтверских прототипа који могу бити основа за нове Мајркрософт производе. Експертиза  овог тима је машинско учење, рачунарска визија и дизајн хардвера.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.