Kompanija Bosch zainteresovana za saradnju s Mašinskim fakultetom 

Mašinski fakultet u Beogradu i kompanija Bosch Srbija iskazali su obostranu zainteresovanost za saradnju u domenu obazovanja, kao i na realizaciji tehničko-tehnoloških projekata.

Mašinski fakultet je utorak ugostio sedmočlanu delegaciju kompanije Bosch, koju je predvodila generalna direktorka Jovanka Jovanović, a sa gostima su razgovarali dekan Mašinskog fakulteta, prof. dr Vladimir Popović i članovi dekanskog kolegijuma, prof. dr Marko Miloš, prof. dr Dragoslava Stojiljković, prof. dr Maja Todorović, prof. dr Aleksandar Grbović i prof. dr Živana Jakovljević.

Predstavnici Bosch-a  su predstavili organizacionu strukturu i proizvodne kapacitete kompanije, kao i razvojne planove u Srbiji u narednom periodu i iskazali interesovanje za unapređenje saradnje sa Mašinskim fakultetom kroz različite projektne aktivosti i organizovanje stručne prakse za studente,  kojima se pruža i mogućnost zaposlenja u toj kompaniji.

Prof. Popović je rekao da je Mašinski fakultet zainteresovan za saradnju, posebno u domenu obrazovanja inženjerskog kadra. „Stručna praksa i stipendiranje studenata su poželjan oblik saradnje u ovom domenu, jer se na taj način obezbeđuju uslovi za sticanje praktičnih veština i kompetencija za rad u realnom radnom okruženju“, istakao je dekan Mašinskog fakulteta.

Prof dr. Maja Todorović je gostima predstavila organizaciju i strukturu studija na Mašinskom fakultetu na kojem se trenutno školuje oko četiri hiljade studenata na svim nivoima studija i u gotovo svim oblastima mašinskog inženjerstva.

Nakon sastanka organizovan je obilazak istraživačkih kapaciteta Mašinskog fakulteta, a gosti su imali priliku da posete Laboratoriju CIAH, laboratorijski prostor Katedre za motore, Laboratoriju za termotehniku, kao i Aerotunel Katdre za vazduhoplovstvo.

Pored gospođe Jovanović, u delegaciji Bosch Grupacije bili su i Joerg Kretzschmar direktor Bosch-ove fabrike u Pećincima,  Frank Deck, tehnički direktor fabrike, Adam Dramski, menadžer tehničkog odeljenja, Lazar Mladenović, lider Grupe za razvoj mobilnih aplikacija, Ognjen Pejović, rukovodilac – odeljenja za softversko inženjerstvo i poslovna rešenja i Jana Nikolić, tim lider za employer branding, interne komunikacije i učenje i razvoj.

Bosch Group je osnovana u Štutgartu, u Nemačkoj, 1886. godine, kao radionica za preciznu mehaniku i elektroniku, a danas posluje u četiri sektora:  automobilska tehnologija, industrijska tehnologija, roba široke potrošnje i energetska i građevinska tehnologija.

Kompanija Bosch u Srbiji se bavi proizvodnjom, kao i istraživačko-razvojnim aktivnostima u automobilskoj industriji, preciznije proizvodnjom sistema, metlica i motora brisača. Pored toga, bavi se i distribucijom širokog asortimana Bosch proizvoda: rezervnih delova i dijagnostičke opreme za automobilsku industriju, električnih ručnih alata, paleta proizvoda u delu termotehnike i sigurnosnih sistema, kao i aparata za domaćinstvo. U Srbiji se, takođe, obavljaju i usluge za Bosch Grupu na globalnom nivou u Centru kompetencije za Automotive Aftermarket i ICT.

(Izvor: Mašinski fakultet)

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.