Studenti Mašinskog fakulteta u poseti  SIEMENS MOBILITY u Kragujevcu

Studenti prve godine master akademskih studija na Katedri za šinska vozila Mašinskog fakulteta u Beogradu i njihove mlađe kolege sa treće godine osnovnih akademskih studija, koji slušaju predmet „Životni ciklus šinskih vozila“, krajem avgusta su posetili SIEMENS MOBILITY u Sobovici, nedaleko od Kragujevca.

Posle srdačnog dočeka u upravnoj zgradi kompanije, mladi akademci su obišli proizvodne pogone fabrike, koja se bavi proizvodnjom šinskih vozila, kao i Inženjerski centar koji je ove godine zapošljava drugu generaciju stipendista – master inženjera Katedre za šinska vozila.

Predstavnici SIEMENS MOBILITY infromisali su studente o porizvodnom programu fabrike i njenim kapacitetima. Poseban akcenat je stavljen na proizvodni pogon u Lužnicama, gde se sklapa tramvaj AVENIO, prvo kompletno šinsko vozilo koje ova fabrika u Srbiji proizvodi za evropsko tržište.

Tokom obilaska Inženjerskog centra, rukovodioci grupa su upoznali mlade kolege  s organizacijom unutar centra i poslovima koje obavljaju. Tom prilikom oni su studente podsetili  da je   u toku konkurs za stipendije, koji traje do 30. septembra, što je ocenjeno kao  važan korak u procesu obrazovanja i razvoja kadrova u oblasti železničkog mašinstva, kao i za intenziviranje saradnje sa Mašinskim fakultetom u Beogradu.

Na kraju posete, predstavnici kompanije su studente ugostili u moderno opremljenoj kantitni, što je bila još jedna prilika za razmenu utisaka i dodatne informacije o svim bitnim pitanjima koja se odnose na inovativne metode rada u proizvodnji i procesima SIEMENS MOBILITY.

Posetu je organizovala i realizovala kompanija SIEMENS MOBILITY.

(Izvor: Katedra za šinska vozila MF)

 

 

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.