Predstavnici studenata MF na Samitu omladine i studenata Balkana

Pod sloganom „Sinergija kao ključ usepha“ u Beogradu je nadavno održan prvi samit srpske omladine i studenata Balkana, koji je okupio oko 300 mladih učesnika iz Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.  Studente Mašinskog fakulteta predstavljali su predsednik Studentskog parlamenta Aleksa Ostojić i član Saveza studenata Mašinskog fakulteta Jana Golubović.

U okviru skupa održano je tri panela na kojima su razmatrani mehanizmi i perspektive saradnje matice sa Srbima u regionu u oblasti obrazovanja i razvoja preduzetništva; uloga srpskog kulturnog identiteta u savremenom okruženju i značaj sporta u u jačanju kolektivnog duha i umrežavanju mladih Srba iz regiona.

Predsednica SKONUS-a Margareta Smiljanić pozvala je sve kolege na Samitu da se ujedine kako bi gradili zajedničku budućnost.

U radu Samita učestvovali su premijerka Srbije Ana Brnabić, šef srpske diplomatije Nikola Selaković,  ministarka kulture i informisanja RS Maja Gojković, predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS, Ministarstva za omladinu i sport RS, kao i visoki zvaničnici Republike Srpske.  Skupu su prisustvovali i predstavnici Privredne komore Srbije, Saveta za strateške reforme u obrazovanju i nauci, Sportskog saveza Srbije, kao i drugih organizacija i asocijacija iz Srbije i zemalja u okruženju.

Skup je organizovao Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda u saradnji sa Studentskom konferencijom univerziteta Srbije (SKONUS), uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

(Izvor: Mašinski fakultet)

 

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.