Представници студената МФ на Самиту омладине и студената Балкана

Под слоганом „Синергија као кључ усепха“ у Београду је надавно одржан први самит српске омладине и студената Балкана, који је окупио око 300 младих учесника из Србије, Републике Српске, Босне и Херцеговине и Црне Горе.  Студенте Машинског факултета представљали су председник Студентског парламента Алекса Остојић и члан Савеза студената Машинског факултета Јана Голубовић.

У оквиру скупа одржано је три панела на којима су разматрани механизми и перспективе сарадње матице са Србима у региону у области образовања и развоја предузетништва; улога српског културног идентитета у савременом окружењу и значај спорта у у јачању колективног духа и умрежавању младих Срба из региона.

Председница СКОНУС-а Маргарета Смиљанић позвала је све колеге на Самиту да се уједине како би градили заједничку будућност.

У раду Самита учествовали су премијерка Србије Ана Брнабић, шеф српске дипломатије Никола Селаковић,  министарка културе и информисања РС Маја Гојковић, представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС, Министарства за омладину и спорт РС, као и високи званичници Републике Српске.  Скупу су присуствовали и представници Привредне коморе Србије, Савета за стратешке реформе у образовању и науци, Спортског савеза Србије, као и других организација и асоцијација из Србије и земаља у окружењу.

Скуп је организовао Центар за едукацију и развој омладине Београда у сарадњи са Студентском конференцијом универзитета Србије (СКОНУС), уз подршку Министарства спољних послова Републике Србије и Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

(Извор: Машински факултет)

 

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.