Godišnja dodela sertifikata Saveza studenata Mašinskog fakulteta

Studentima Mašinskog fakulteta u Beogradu koji su u protekloj školskoj godini aktivno učestvovali u studentskim projektima „Student mentor“, „Grupno spremanje ispita“ i „Kursevi stranih jezika“, svečano su uručeni sertifikati Saveza studenata Mašinskog fakulteta za uspešno angažovanje na realizaciji ovih projekata.

Ova simbolična priznanja, kolegama su uručili Nikola Jokić, predsednik Saveza studenata MF i Aleksa Ostojić, predsednik Studentskog parlamenta MF.

 

Studente su pozdravili prof. dr Radivoje Mitrović, aktuelni dekan Mašinskog fakulteta i  prof. dr Vladimir Popović, novoizabrani dekan MF, koji će dužnost preuzeti 1. oktobra.  Oni su podržali aktivnosti studentskih organizacija MF usmerene na poboljšanje kvaliteta nastavnog procesa i poželeli im uspeh u daljem radu. Dodeli sertifikata prisustvovali su i aktuelni prodekani Mašinskog fakulteta za nastavu i finansije, prof. dr Ljubodrag Tanović i prof. dr Milan Gojak.

 

Savez studenata Mašinskog fakulteta i Studentski parlament MF su  uz podršku uprave Mašinskog fakulteta i predmetnih nastavnika, pokrenuli projekte „Grupno spremanje ispita“ i „Student mentor“ s idejom da se kroz vannastavne aktivnosti studenata unapredi nastavni proces i poboljša prohodnost na studijama.

Realizacija projekta „Grupno spremanje ispita“ započela je  2016. godine, a u njemu kao predavači učestvuju studenti koji su tokom studija postigli zavidan uspeh i određene predmete položili visokom ocenom. Ovaj vid nastave pružio je studentima mogućnost da pred ispit još jednom preispitaju svoje znanje, otklone eventualne nejasnoće i lakše polože ispit.

Projekat „Student mentor“ osmišljen je kao podrška studentima prve godine da se što bolje snađu na početku studija.  Prvi put je put uveden  2019. godine, a do sada je u njemu učestvovalo ukupno 130 akademaca sa viših godina OAS i MAS.  Zadatak studenta mentora je da mlađe kolege upute u svet visokog obrazovanja i pruže im neophodnu podršku da bi što efikasnije ispunjavali svoje akademske obaveze.

„Besplatni kursevi stranih jezika“ je projekat koji se realizuje u saradnji sa Studentskim parlamentom Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i namenjen je studentima koji žele da nauče ili prošire znanje iz engleskog, nemačkog, ruskog, francuskog, španskog, norveškog pa i arapskog jezika.

 

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.