Годишња додела сертификата Савеза студената Машинског факултета

Студентима Машинског факултета у Београду који су у протеклој школској години активно учествовали у студентским пројектима „Студент ментор“, „Групно спремање испита“ и „Курсеви страних језика“, свечано су уручени сертификати Савеза студената Машинског факултета за успешно ангажовање на реализацији ових пројеката.

Ова симболична признања, колегама су уручили Никола Јокић, председник Савеза студената МФ и Алекса Остојић, председник Студентског парламента МФ.

 

Студенте су поздравили проф. др Радивоје Митровић, актуелни декан Машинског факултета и  проф. др Владимир Поповић, новоизабрани декан МФ, који ће дужност преузети 1. октобра.  Они су подржали активности студентских организација МФ усмерене на побољшање квалитета наставног процеса и пожелели им успех у даљем раду. Додели сертификата присуствовали су и актуелни продекани Машинског факултета за наставу и финансије, проф. др Љубодраг Тановић и проф. др Милан Гојак.

 

Савез студената Машинског факултета и Студентски парламент МФ су  уз подршку управе Машинског факултета и предметних наставника, покренули пројекте „Групно спремање испита“ и „Студент ментор“ с идејом да се кроз ваннаставне активности студената унапреди наставни процес и побољша проходност на студијама.

Реализација пројекта „Групно спремање испита“ започела је  2016. године, а у њему као предавачи учествују студенти који су током студија постигли завидан успех и одређене предмете положили високом оценом. Овај вид наставе пружио је студентима могућност да пред испит још једном преиспитају своје знање, отклоне евентуалне нејасноће и лакше положе испит.

Пројекат „Студент ментор“ осмишљен је као подршка студентима прве године да се што боље снађу на почетку студија.  Први пут је пут уведен  2019. године, а до сада је у њему учествовало укупно 130 академаца са виших година ОАС и МАС.  Задатак студента ментора је да млађе колеге упуте у свет високог образовања и пруже им неопходну подршку да би што ефикасније испуњавали своје академске обавезе.

„Бесплатни курсеви страних језика“ је пројекат који се реализује у сарадњи са Студентским парламентом Филолошког факултета Универзитета у Београду и намењен је студентима који желе да науче или прошире знање из енглеског, немачког, руског, француског, шпанског, норвешког па и арапског језика.

 

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.