IN MEMORIAM: Проф. др Славко Крајцар

Цењени загребачки научник и стручњак у области електроенергетике на простору бивше Југославије, проф. др Славко Крајцар преминуо је у петак, 18. јуна, у 71. години живота.

Проф. Крајцар је цео свој радни век провео на Факултету електротехничке и рачунарства Универзитета у Загребу, где је од 1988. до 2002. године обављао дужност декана, а од 2002. до 2006. године био је руководилац Завода за високи наппон и енергетику на матичном факултету.

Учествовао је на многобројним националним и међународним пројектима, био члан реномираних стручних удружења, аутор и предавач на научним, стручним и пословним скуповима.

Више од 20 година успешно је сарађивао са колегама на Универзитету у Београду. О томе најбоље говори и заједничко учешће на бројним пројектима које је финансирала норвешка влада. У тим пројектима, поред истраживача са Београдског универзитета, учествовали су и истраживачи универзитета у  Сарајеву, Источном Сарајеву, Скопљу, Подгорици, Тузли, Бања Луци, Трондхајму…

Током ове дугогодишње сарадње, које је временом прерасла и у пријатељство, одшколовано је  више од 50 магистара и мастера, као и више од 10 доктора наука у области машинског инжењерства и електротехнике.

Вест о одласку проф. Крајцара затекла је све његове сараднике и пријатеље на Универзитету у Београду, који су тим поводом упутили изразе најискренијег саучешћа члановима његове породице, као и колегама на Загребачком универзитету.

О ПРОФ. КРАЈЦАРУ – ЛИНК

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.