Стипендије “Stefan Banah” за студенте из Србије

Његова екселенција Rafal Perl, амбасадор Републике Пољске у Србији, представио је програм стипендирања “Stefan Banah”. Програм представља заједничку иницијативу Министарства иностраних послова Републике Пољске и NAWA – Националне агенције за академску размену, а спроводи се у оквиру пољског програма развојне сарадње.

Конкурс за академску 2021-22. годину отворен је до 21. јуна 2021.

Циљ програма „Stefan Banah“ је подршка друштвено-економском напретку земаља у развоју кроз подршку сектору високог образовања. Студенти могу конкурисати за стипендије за програме мастер студија на пољском или енглеском језику на пољским државним универзитетима из области техничких наука, пољопривреде, математике, физике, хемије и других природних наука.

За студенте – држављане одређених земаља – међу којима се од ове године налази и Србија – овај програм нуди и могућност завршетка мастер студија у области друштвених наука, са изузетком студија филологије матерњег језика земље порекла корисника стипендије.

Детаљне информације доступне су на https://nawa.gov.pl/en/students/foreign-students/the-banach-scholarship-programme, а особа задужена за додатне информације је Катарина Вукашиновић: katarina.vukasinovic@msz.gov.pl

 

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.