Курс за међународне инжењере и технологе заваривања –  Позив за пријаву кандидата

На Машинском факултету Универзитета у Београду крајем октобра почиње шести, по реду, Курс за међународне инжењере и технологе заваривања – ИWЕ/ИWТ. Машински факултет у Београду, као овлашћено тело за образовање кадрова у заваривању за Србију, објавио је позив за упис шесте генерације полазника Курса за међународне инжењере и технологе заваривања– ИWЕ/ИWТ. Позив је отворен док се не пријави предвиђен број кандидата, а обука почиње 21. oктобра 2021. године.

Курс се одржава према програму Међународног института за заваривање IIW (Doc. IAB-001r11-20, Doc. IAB-252r5-19) и део је међународног система за образовање, квалификацију и сертификацију особља у заваривању. По завршеном и положеном курсу добија се IWE/IWT диплома која је призната у целом свету. Постоји могућност добијања и европске дипломе EWE/EWT дипломе по захтеву.

Укупни фонд часова за међународне инжењере заваривања је 448 часова, од чега је 388 часова предвиђено за теоретску наставу, а 60 часова за практичну обуку. За међународне технологе заваривања, фонд часова је 369 (309+60). Теоретска настава биће организована на Машинском факултету Универзитета у Београду, а вежбе ће бити организоване у просторијама Машинског факултета, компаније Messer Tehnogas-Castolin Eutectic и у лабораторији за IBR предузећа Конмат Београд.

Предавања ће се одржавати три дана у недељи: четвртком, петком и суботом, са почетком у 8.30 часова у просторијама Машинског факултета у Београду. Сву потребну литературу неопходну за праћење наставе кандидати добијају на почетку курса.

За обуку и полагање испита за међународног инжењера заваривања (IWE) могу да се пријаве кандидати који имају инжењерску диплому техничког смера (најмање три године студија) стечену на универзитетима, техничким универзитетима или високим школама струковних студија (дипл. инг или инг, односно BSc или MS).

Кандидати који желе да заврше курс за међународног технолога заваривања (IWT) морају да имају диплому школе за средњи стручни кадар занимања техничар техничке струке (4 године школовања) или да је апсолвент инжењерског факултета техничког смера (програм од 3-5 година).

Пре почетка курса, неопходно је да кандидати доставе оверену копију дипломе о претходном образовању и попуне Пријавни лист који ће им бити достављен. Са сваким полазником се склапа уговор.

За детаљније информације: 011/3302-259 или iwe@mas.bg.ac.rs.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.