Бесплатна радионица за студенте: „Интеркултурно комуницирање“ – СКЦ, 20. мај у 18 часова

“Интеркултурно комуницирања”, назив је радионице намењене студентима, а на ову тему говориће проф. др Љиљана Манић, предавач на Високој школи социјалног рада у Београду. Радионица ће бити одржана у четвртак, 20. маја у великој Сали Студентског културног центра  са почетком у 18 часова.

Иако је комуникација међу припадницима различитих култура постојала одувек, због убрзаног развоја технологије, процеса глобализације и миграција становништва, људи данас више него у прошлости ступају у контакт са припадницима других култура. Зато је последњих деценија проучавање интеркултурне комуникације постало веома значајана тема. Интеркултурно комуницирање представља такву комуникацију у којој су културне разлике довољно снажне да утичу и доводе до одређених промена у начину на који се учесници разумеју. Овом темом баве се научници (комуниколози, социолози, антрополози, психолози), али и пословни људи који сарађују са компанијама из удаљених делова света.

На радионици ће бити објашњене најчешће препреке које отежавају или чак онемогућавају комуникацију у интеркултурним сусретима, и дате смернице за њихово превазилажење. Посебна пажња биће посвећена разликама у тумачењу невербалне комуникације и стереотипима у вези са припадницима других култура.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.