Студенти Машинског факултета у посети  MIND PARK-у у Крагујевцу

Студенти прве године мастер студија Машинског факултета у Београду, на студијском модулу „Шинска возила“ и њихове млађе колеге са треће године основних академских студија недавно су посетили MIND PARK – индустријску зону у Крагујевцу, насталу након продаје „Милановић инжењеринга“ компанији Siemens.

Током  ове стручне посете млади академци су обишли погоне фабрике AMM Manufacturing која се бави компоненталном производњом шинских возила и лабораторије IMW института који има акредитацију АТС-а за испитивање материјала и заварених спојева.

Представници AMM Manufaturing-а инфромисали су студенте да ће та фабрика у јуну расписати конкурс за три стипендије, што је оцењено као важан корак у процесу образовања и развоја кадрова у области железничког машинства, као и за интензивирање сарадње са Машинским факултетом у Београду.

На крају посете за студенте је приређен ручак у модерно опремљеној кантитни, где су са домаћинима разменили утиске и добили додатне информације о свим битним питањима која се односе на иновативне методе рада у производњи и процесима AMM Manufacturing-а.

Стручну посету студената Машинског факултета у целости је реализовала компанија АММ.

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.