Nastavlja se imunizacija studenata MF

Studentski parlament Mašinskog fakulteta (SPMF), u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Beogradu i Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata, organizovao je akciju imunizacije studenata Mašinskog fakulteta. U proteklih mesec dana, koliko akcija traje, u Studentskoj poliklinici, vakcinisano je više od 100 studenata Mašinskog fakulteta. SPMF je svojim kolegama obezbedio tri vakcine: Sinofarm, Sputnjik i Fajzer.

Studenti koji su primili neku od vakcina zadovoljni su organizacijom same akcije i imunizacijom.

„Vakcinacija je bila odlično koordinirana od strane fakulteta, studentskih organizacija i Studentske poliklinike. Po dolasku u tačno naznačenom terminu, bili smo primljeni u kancelariju gde smo sa ljubaznim medicinskim sestrama i lekarima obavili formalni deo prijema. Nakon par minuta pozvali su nas na vakcinaciju gde su proverili da li imamo alergije na neke od supstanci i objasnili nam proceduru ukoliko dođe do neželjenih dejstava. Nakon same vakcinacije smo zajedno sačekali par minuta radi provere reakcije na vakcinu i kako niko nije imao nikakvih tegoba, mogli smo ubrzo da napustimo polikliniku. Ceo proces je trajao oko pola sata i sve je proteklo bez dužih zadržavanja.“

 

„Vakcinacija studenata je odlično organizovana. Ceo proces teče veoma brzo, jasno i bez kašnjenja. Lekari i medicinske sestre su nas veoma jasno i precizno uputili kako da obavimo formalni deo, detaljno pregledali, pitali o alergijama na određene lekove ili nekim prethodnim reakcijama na vakcine. Samo vakcinisanje je prošlo veoma brzo i bezbolno, a nakon toga smo određeno vreme sa lekarima sačekali da vidimo da li će se javiti neko neželjeno dejstvo“.

Ovo su samo neka od pozitivnih iskustava. Zainteresovani studenti mogu i dalje da se prijave za imunizaciju KLIKOM NA LINK.

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.