Наставља се имунизација студената МФ

Студентски парламент Машинског факултета (СПМФ), у сарадњи са Студентским парламентом Универзитета у Београду и Заводом за здравствену заштиту студената, организовао је акцију имунизације студената Машинског факултета. У протеклих месец дана, колико акција траје, у Студентској поликлиници, вакцинисано је више од 100 студената Машинског факултета. СПМФ је својим колегама обезбедио три вакцине: Синофарм, Спутњик и Фајзер.

Студенти који су примили неку од вакцина задовољни су организацијом саме акције и имунизацијом.

„Вакцинација је била одлично координирана од стране факултета, студентских организација и Студентске поликлинике. По доласку у тачно назначеном термину, били смо примљени у канцеларију где смо са љубазним медицинским сестрама и лекарима обавили формални део пријема. Након пар минута позвали су нас на вакцинацију где су проверили да ли имамо алергије на неке од супстанци и објаснили нам процедуру уколико дође до нежељених дејстава. Након саме вакцинације смо заједно сачекали пар минута ради провере реакције на вакцину и како нико није имао никаквих тегоба, могли смо убрзо да напустимо поликлинику. Цео процес је трајао око пола сата и све је протекло без дужих задржавања.“

 

„Вакцинација студената је одлично организована. Цео процес тече веома брзо, јасно и без кашњења. Лекари и медицинске сестре су нас веома јасно и прецизно упутили како да обавимо формални део, детаљно прегледали, питали о алергијама на одређене лекове или неким претходним реакцијама на вакцине. Само вакцинисање је прошло веома брзо и безболно, а након тога смо одређено време са лекарима сачекали да видимо да ли ће се јавити неко нежељено дејство“.

Ово су само нека од позитивних искустава. Заинтересовани студенти могу и даље да се пријаве за имунизацију КЛИКОМ НА ЛИНК.

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.