Prof. dr Vladimir Popović izabran za novog dekana Mašinskog fakulteta

Prof. dr Vladimir Popović izabran je za novog dekana Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. On će rukovođenje fakuletom preuzeti 1. oktobra 2021. godine, nakon što aktuelnom dekanu, prof. dr Radivoju Mitroviću istekne mandat.

Savet Mašinskog fakulteta je na sednici održanoj u ponedeljak, 10. maja, jednoglasno usvojio predlog Nastavno-naučnog veća da za novog dekana u narednom mandatnom periodu od tri godine, za školsku 2021/2022., 2022/2023. i 2023/2024. godinu, bude izabran prof. dr Vladimir Popović.

Profesor Popović je aktuelni šef Katedre za motorna vozila i rukovodilac Laboratorije CIAH. Donedavno je obavljao dužnost državnog sekretara za nauku i tehnologiju u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

 

Zahvalivši se na ukazanom poverenju,  prof. Popović je rekao da oseća ogromnu odgovornost, ne samo zbog, kako je naveo, skoro plebiscitarne podrške Nastavno-naučnog veća, nego i zbog jednoglasne podrške Saveta Mašinskog fakulteta.

„S druge strane, to mi daje dodatnu energiju da nastavimo reformu fakulteta i unapredimo mnogo toga. Da za tri godine, kada budemo sumirali rezultate, Mašinski fakultet, kao jedan od najuglednijih fakulteta Univerziteta u Beogradu,  bude još bolji. Uveren sam da svojim dosadašnjim iskustvom profesora, prodekana za finansije, šefa Katedre za motorna vozila, rukovodioca Laboratorije CIAH i državnog sekretara za nauku i tehnološki razvoj, kao i predanim radom, ličnim kontaktima, međunarodnim aktivnostima, mogu na dostojan način da reprezentujem Mašinski fakultet i doprinesem njegovoj daljoj afirmaciji na nacionalnom i međunarodnom nivou“, istakao je prof. Popović.

(Izvor: Mašinski fakultet)

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.