Проф. др Владимир Поповић изабран за новог декана Машинског факултета

Проф. др Владимир Поповић изабран је за новог декана Машинског факултета Универзитета у Београду. Он ће руковођење факулетом преузети 1. октобра 2021. године, након што актуелном декану, проф. др Радивоју Митровићу истекне мандат.

Савет Машинског факултета је на седници одржаној у понедељак, 10. маја, једногласно усвојио предлог Наставно-научног већа да за новог декана у наредном мандатном периоду од три године, за школску 2021/2022., 2022/2023. и 2023/2024. годину, буде изабран проф. др Владимир Поповић.

Професор Поповић је актуелни шеф Катедре за моторна возила и руководилац Лабораторије ЦИАХ. Донедавно је обављао дужност државног секретара за науку и технологију у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

 

Захваливши се на указаном поверењу,  проф. Поповић је рекао да осећа огромну одговорност, не само због, како је навео, скоро плебисцитарне подршке Наставно-научног већа, него и због једногласне подршке Савета Машинског факултета.

„С друге стране, то ми даје додатну енергију да наставимо реформу факултета и унапредимо много тога. Да за три године, када будемо сумирали резултате, Машински факултет, као један од најугледнијих факултета Универзитета у Београду,  буде још бољи. Уверен сам да својим досадашњим искуством професора, продекана за финансије, шефа Катедре за моторна возила, руководиоца Лабораторије ЦИАХ и државног секретара за науку и технолошки развој, као и преданим радом, личним контактима, међународним активностима, могу на достојан начин да репрезентујем Машински факултет и допринесем његовој даљој афирмацији на националном и међународном нивоу“, истакао је проф. Поповић.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.