Studenti  Mašinskog fakulteta u poseti kompaniji ZF Serbia

Studenti master studija na studijskom modulu „Dizajn u mašinstvu“ Mašinskog fakulteta Univerziteta u Bogradu nedavno su posetili kompaniju ZF Srbija i tom prilikom su obišli i Tehnološki centar ove kompanije.

Poseta je organizovana kao deo nastave u okviru stručnog predmeta „Projektovanje elemenata spojeva“, koji je Mašinski fakultet uveo na inicijativu i u saradnji s kompanijom ZF Serbia, na Katedri za opšte Mašinske konstrukcije.

Obrazovni predmet uveden je u nastavu školske 2019/2020. godine, kao izborni predmet na master studijama – studijski modul „Dizajn u mašinstvu“ i trenutno ga sluša druga generacija studenata.

Sadržaj obrazovnog predmeta kreiran je sa ciljem da upozna studente sa dizajnom specifičnih elemenata i sklopova složenih mašinskih sistema po ugledu na procese rada u kompaniji ZF Group.

Poseta studenata bila je posvećena upoznavanju sa kompanijom ZF Serbia i radom sektora za Istraživanje i razvoj. Studenti su imali priliku da slušaju stručno predavanje i da posete Test centar, gde su prisustvovali praktičnim demonstracijama i prezentacijama.

  

U sklopu teorijskog dela studentima je predstavljeno čime se Test centar u Pančevu bavi i kako izgleda procedura različitih tipova testiranja (npr. sistemski testovi, testiranje izdržljivosti, buke, vibracija). Studenti su imali jedinstvenu priliku da vide opremu i tehnologiju za testiranje nove generacije, kao i da dobiju informacije o testovima putem uvida u aktivne postavke za testiranje.

Studente su sa radom Test centra upoznali Test inženjeri Marko Obradović i Dejan Nestorović, uz podršku rukovodioca tima Dragana Narančića.

 

 

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.