Студенти  Машинског факултета у посети компанији ZF Serbia

Студенти мастер студија на студијском модулу „Дизајн у машинству“ Машинског факултета Универзитета у Бограду недавно су посетили компанију ZF Srbija и том приликом су обишли и Технолошки центар ове компаније.

Посета је организована као део наставе у оквиру стручног предмета „Пројектовање елемената спојева“, који је Машински факултет увео на иницијативу и у сарадњи с компанијом ZF Serbia, на Катедри за опште Машинске конструкције.

Образовни предмет уведен је у наставу школске 2019/2020. године, као изборни предмет на мастер студијама – студијски модул „Дизајн у машинству“ и тренутно га слуша друга генерација студената.

Садржај образовног предмета креиран је са циљем да упозна студенте са дизајном специфичних елемената и склопова сложених машинских система по угледу на процесе рада у компанији ZF Group.

Посета студената била је посвећена упознавању са компанијом ZF Serbia и радом сектора за Истраживање и развој. Студенти су имали прилику да слушају стручно предавање и да посете Тест центар, где су присуствовали практичним демонстрацијама и презентацијама.

  

У склопу теоријског дела студентима је представљено чиме се Тест центар у Панчеву бави и како изгледа процедура различитих типова тестирања (нпр. системски тестови, тестирање издржљивости, буке, вибрација). Студенти су имали јединствену прилику да виде опрему и технологију за тестирање нове генерације, као и да добију информације о тестовима путем увида у активне поставке за тестирање.

Студенте су са радом Тест центра упознали Тест инжењери Марко Обрадовић и Дејан Несторовић, уз подршку руководиоца тима Драгана Наранчића.

 

 

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.