Svečana dodela sertifikata studentima mentorima za školsku 2019/20. god.

Studentima Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji su u školskoj 2019/20. godini aktivno učestvovali u projektu „Student mentor“, svečano su dodeljeni su sertifikati za uspešno angažovanje u realizaciji ovog programa.

Studente mentore pozdravili su prof. dr Ljubodrag Tanović, prodekan za nastavu Mašinskog fakulteta, kao i student prodekan Nikola Jokić i koordinator projekta „Student mentor“ Anastasija Strika.

„Student mentor“ je projekat Studentskog parlamenta Mašinskog fakulteta, a osmišljen je kao podrška studentima prve godine da se što bolje snađu na početku studija.  Projekat je prvi put uveden  2019. godine, a do sada je u njemu učestvovalo ukupno 130 akademaca sa viših godina OAS i MAS.  Kroz sam program je prošlo više od 1300 brucoša.

Zadatak studenta mentora je da mlađe kolege upute u svet visokog obrazovanja i pruže im neophodnu podršku kako bi što efikasnije ispunjavali svoje akademske obaveze.  Za brucoše je veoma važno da imaju nekog bliskog, po godinama i statusu, da im pruži podršku u stručnoj sferi, ukaže na moguće probleme u toku školovanja i pruži savet kako da te probleme  reše.

U projektu „Student mentor“ ove školske godine učestvuje 70 studenata. Pored pomoći brucošima da lakše prebrode prelaz sa srednjoškolskog načina učenja na viši, akademski nivo obrazovanja, cilj projekta je i povezivanje studenata svih godina i nivoa studija, poboljšanje komunikacije među njima i, naravno, druženje.

(Izvor: Mašinski fakultet)

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.