Promocija nove generacije inženjera i master inženjera mašinstva

Svečana promocija nove generacije inženjera i master inženjera mašinstva na Mašinskom fakultetu ove godine se zbog pandemije Kovid-19 održava u malo izmenjenim okolnostima i u skladu sa propisanim epidemiološkim merama.

Na odvojenim svečanostima, diplome o završenim osnovnim i master studijama mašinstva dobilo je ukupno 484 diplomaca, koji su diplomirali tokom 2019. i 2020. godine. Među njima je 312 inženjera mašinstva i 172 master inženjera mašinstva.

Mladim kolegama, diplome je uručio, prof. dr Ljubodrag Tanović, prodekan za nastavu Mašinskog fakulteta u Beogradu. Čestitajući studnetima, on je izrazio nadu da je većina diplomaca osnovnih studija nastavila školovanje na nekom od ukupno 22 modula na master studijama, a da su oni koji već imaju zvanje master inženjera u prilici da koriste znanja, veštine i kompetencije.  Međutim, dodao je, završetkom bilo kog nivoa studija proces učenja se ne završava. Vi tek počinjete da učite i  radite dalje na svom ličnom usavršavanju  kako bi  bili spremni za tehnološke izazove koji su pred vama, poručio je prof. Tanović.

Promocija mladih inženjera, bila je prilika da sa nekima od njih porazgovaramo o tome šta ih je opredelilo mašinskom inženjerstvu, da li su zadovoljni ishodom učenja i šta bi  poručili mlađim kolegama, budućim studentima.

Julija Maletić je diplomirani inženjer mašinstva, ali je nastavila školovanje. Trenutno je student master studija na modulu Proizvodno mašinstvo.  Osnovne studije je završila u roku, a za mašinstvo se opredelila jer je želela da studira na nekom od tehničkih fakulteta.

„Studije mašinstva jesu zahtevne, ali ništa nije nemoguće ako se redovno uči. Kada je reč o organizaciji nastave, mogu slobodno da kažem da je Mašinski fakultet jedan od najorganizovanijih fakulteta. Profesori su izuzetno posvećeni i zaista može mnogo toga da se nauči. Još jedna od prednosti Mašinskog fakulteta je i  mogućnost brzog zaposlenja posle diplomiranja“, navodi Julija.

Sličnog mišljenja je i njen kolega Vladimir Matejić, takođe diplomirani inženjer mašinstva i student master studija na smeru Proizvodno mašinstvo.  „Mašinski fakultet je bio moja prva želja. Od uvek me je interesovalo kako stvari funkcionišu. Zato sam odlučio da upišem ovaj fakultet i školovanje nastavim u oblasti proizvodnog mašinstva“, kaže Vladimir.

Kao prednosti Mašinskog fakulteta ističe široku lepezu usmerenja.  „Svako može sebe da pronađe u nekoj od grana mašinstva kojih zaista ima mnogo.  Takođe, nastavnički kadar je izuzetno kvalitetan i pruža vrhunska znanja, ali ključ svakog studenta je prvenstveno u kontinuiranom radu“, poručuje na kraju naš mladi sagovornik.

(Izvor: Mašinski fakultet)

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.