Промоција нове генерације инжењера и мастер инжењера машинства

Свечана промоција нове генерације инжењера и мастер инжењера машинства на Машинском факултету ове године се због пандемије Ковид-19 одржава у мало измењеним околностима и у складу са прописаним епидемиолошким мерама.

На одвојеним свечаностима, дипломе о завршеним основним и мастер студијама машинства добило је укупно 484 дипломаца, који су дипломирали током 2019. и 2020. године. Међу њима је 312 инжењера машинства и 172 мастер инжењера машинства.

Младим колегама, дипломе је уручио, проф. др Љубодраг Тановић, продекан за наставу Машинског факултета у Београду. Честитајући студнетима, он је изразио наду да је већина дипломаца основних студија наставила школовање на неком од укупно 22 модула на мастер студијама, а да су они који већ имају звање мастер инжењера у прилици да користе знања, вештине и компетенције.  Међутим, додао је, завршетком било ког нивоа студија процес учења се не завршава. Ви тек почињете да учите и  радите даље на свом личном усавршавању  како би  били спремни за технолошке изазове који су пред вама, поручио је проф. Тановић.

Промоција младих инжењера, била је прилика да са некима од њих поразговарамо о томе шта их је определило машинском инжењерству, да ли су задовољни исходом учења и шта би  поручили млађим колегама, будућим студентима.

Јулија Малетић је дипломирани инжењер машинства, али је наставила школовање. Тренутно је студент мастер студија на модулу Производно машинство.  Основне студије је завршила у року, а за машинство се определила јер је желела да студира на неком од техничких факултета.

„Студије машинства јесу захтевне, али ништа није немогуће ако се редовно учи. Када је реч о организацији наставе, могу слободно да кажем да је Машински факултет један од најорганизованијих факултета. Професори су изузетно посвећени и заиста може много тога да се научи. Још једна од предности Машинског факултета је и  могућност брзог запослења после дипломирања“, наводи Јулија.

Сличног мишљења је и њен колега Владимир Матејић, такође дипломирани инжењер машинства и студент мастер студија на смеру Производно машинство.  „Машински факултет је био моја прва жеља. Од увек ме је интересовало како ствари функционишу. Зато сам одлучио да упишем овај факултет и школовање наставим у области производног машинства“, каже Владимир.

Као предности Машинског факултета истиче широку лепезу усмерења.  „Свако може себе да пронађе у некој од грана машинства којих заиста има много.  Такође, наставнички кадар је изузетно квалитетан и пружа врхунска знања, али кључ сваког студента је првенствено у континуираном раду“, поручује на крају наш млади саговорник.

(Извор: Машински факултет)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.