Индустрија 4.0 централна тема 42. ЈУПИТЕР конференције

Индустрија 4.0, као нова парадигма у производњи, централна је тема 42. Јупитер конференције која се 6. и 7. октобра одржава на Машинском факултету у Београду. Скуп традиционално организује Катедра за производно машинство Машинског факултета,  уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Јупитер конференција оупља еминентне истраживаче, инжењере и научнике у области производног машинства и представља водећи форум за презентацију нових резултата истраживања и развоја у областима компјутерски интегрисаних технологија, CAD/CAM система, CNC технологија, роботике, флексибилних технолошких система, примене информационих технологија у управљању производњом, менаџмента квалитетом итд.

Основни циљ је да  се кроз размену искустава дефинише тренутно стање истраживања у области производног машинства и одреде правци даљих истраживања и развоја који ће значајно допринети подизању технолошког нивоа земље и створити предуслове за покретање постојећих технолошких капацитета и увођење нових технологија. У том смислу, ова конференција представља веома значајан научно-стручни скуп у области машинства, не само на територији Републике Србије, него и у целом региону.

Конференција ће бити свечано отворена у уторак, 6. октобра у 10 часова у амфитеатру ЦеНТ Машинског факултета. Учеснике скупа поздравиће државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, проф. др Владимир Поповић који ће у свом уводном предавању говорити о реформи финансирања и организације науке у Републици Србији. Декан Машинског факултета, проф. др Радивоје Митровић одржаће предавање на тему „Индустрија 4.0 – нова парадигма у производним компанијама и образовању“, а проф. др Милан Зељковић са Факултета техничких наука у Новом Саду говориће о производном машинству почетком 21. века.

Радни део скупа одвијаће се кроз пет тематских симпозијума: 35. Симпозијум – CIM у стратегији технолошког развоја индустрије прераде метала; 29. Симпозијум – CAD/CAM; 38. Симпозијум . NU „ROBOTI“ FTS, 44. Спимпозијум – Управљање производњом у индустрији прераде метала и 22. Симпозијум – Менаџмент квалитетом. Том приликом биће презентовани резултати истраживања, не само  у оквиру пројеката које финансира Министарство за просвету, науку и технолошки развој Републике Србије, него и других пројеката из области производног машинства.

Детаљније информације о конференцији на:  http://cent.mas.bg.ac.rs/jupiter/index.htm.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.