Master studijski program Industrija 4.0: Pripremi se za poslove budućnosti

Mašinski fakultet u Beogradu od ove godine školuje i master inženjere za industriju budćnosti. Reč je o novom master studijskom programu „Industrija 4.0“, koji se izvodi zajedno sa Matematičkim fakultetom Univerziteta u Beogradu, u prostorijama Mašinskog fakulteta.

U toku je prijavljivanje na Konkurs  za upis 15 budžetskih i 20 samofinansirajućih studenata, a nastava na novom master studijskom programu počinje u ponedeljak, 5. oktobra.

Master akademske studije Industrija 4.0 su multidisciplinarni studijski program čiji je osnovni cilj da pripremi studente za poslove budućnosti u okviru Industrije 4.0. Po završetku studija stiče se naziv master inženjer mašinstva-informatičar.

Na svom putu kroz studijski program Industrija 4.0, studenti će steći znanja i veštine iz naprednih tehnologija, među kojima se izdvajaju robotika, veštačka inteligencija, informacione tehnologije, digitalizacija preduzeća, virtuelna realnost, internet stvari, rekonfigurabilni tehnološki sistemi… Pored toga, steći će i odgovarajuća biznis znanja i transverzalne veštine.

Kompletan sadržaj predmeta koji se izučavaju objavljen je na sajtu MAS Industrija 4.0 .

Master studijski program Industrija 4.0 kreiran je u uskoj saradnji sa kompanijama, a njegovu posebnu dodatu vrednost čine dve prakse i master rad koji će se izrađivati kod poslodavca. Više od 20 kompanija je iskazalo spemnost da učestvuje u obrazovanju inženjera za Industriju 4.0 kroz studentsku praksu, master rad i učešće eksperata. Među njima su:  SAP West Balkans, Siemens Mobility, Metalac ad, NIS, Inmold plast, Servoteh, ZF Serbia, Saga, Endava, NCR Corporation, Direct Media, Levi9 Global i druge.

(Izvor: Mašinski fakultet)

 

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.