Мастер студијски програм Индустрија 4.0: Припреми се за послове будућности

Машински факултет у Београду од ове године школује и мастер инжењере за индустрију будћности. Реч је о новом мастер студијском програму „Индустрија 4.0“, који се изводи заједно са Математичким факултетом Универзитета у Београду, у просторијама Машинског факултета.

У току је пријављивање на Конкурс  за упис 15 буџетских и 20 самофинансирајућих студената, а настава на новом мастер студијском програму почиње у понедељак, 5. октобра.

Мастер академске студије Индустрија 4.0 су мултидисциплинарни студијски програм чији је основни циљ да припреми студенте за послове будућности у оквиру Индустрије 4.0. По завршетку студија стиче се назив мастер инжењер машинства-информатичар.

На свом путу кроз студијски програм Индустрија 4.0, студенти ће стећи знања и вештине из напредних технологија, међу којима се издвајају роботика, вештачка интелигенција, информационе технологије, дигитализација предузећа, виртуелна реалност, интернет ствари, реконфигурабилни технолошки системи… Поред тога, стећи ће и одговарајућа бизнис знања и трансверзалне вештине.

Комплетан садржај предмета који се изучавају објављен је на сајту МАС Индустрија 4.0 .

Мастер студијски програм Индустрија 4.0 креиран је у уској сарадњи са компанијама, а његову посебну додату вредност чине две праксе и мастер рад који ће се израђивати код послодавца. Више од 20 компанија је исказало спемност да учествује у образовању инжењера за Индустрију 4.0 кроз студентску праксу, мастер рад и учешће експерата. Међу њима су:  SAP West Balkans, Siemens Mobility, Металац ад, НИС, Инмолд пласт, Сервотех, ZF Serbia, Сага, Endava, NCR Corporation, Direct Media, Levi9 Global и друге.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.