Други дан пријемног испита: Велико интересовање и за класично машинско инжењерство

Да међу младима влада велико интересовање за класично машинско инжењерство показао је други дан пријемног испита на Машинском факултету у Београду. Тест из математике полагало је око 960 средњошколаца који су конкурисали за једно од 520 буџетских места колико је предвиђено на овом смеру.

Машински факултет је и данас, као и у среду, када су пријемни испит из математике полагали кандидати који су се определили за Информационе технологије у машинству, предузео све епидемиолошке мере да се испит безбедно одржи. На улазу у зграду факултета, сви кандидати су морали најпре да прођу дезобаријеру, а затим и термовизијску камеру за мерење телесне температуре.  Због великог броја кандидата, пријемни испит је организован у чак 37 просторија чиме је обезбеђена и прописана физичка дистанца од два метра између кандидата. О здрављу кандидата и данас је бринула екипа Дома здравља Палилула.

 

Oпределио сам се за студијски програм Машинско инжењерство јер сам уверен да ћу на Машинском факултету добити свеобухватно знање које ће ми отворити даљу професионалну каријеру у области машинства, рекао нам је Михајло Стојадиновић, матурант пожаревачке гимназије.  За пријемни испит активно се припремао више од два месеца и нада се да ће бити један од бруцоша Машинског факултета.

Јована Јоцић из Пирота припремала се за пријемни више од пола године и искрено се нада да ће „упасти“ на буџет. Иако је похађала средњу економску школу определила се за Машински факултет  јер себе види као инжењера у области информационих технологија.

Ирину Булатовић из Краљева Машински факултет је привукао због великог броја перспективних усмерења на мастер студијама. „Искрено се надам да ћу положити пријемни и уписати факултет, јер сам се од септембра активно припремала за пријемни“, каже Ирина Булатовић, матуранткиња краљевачке гимназије.  За Машински факултет се одлучила због великог броја перспективних усмерења на мастер студијама.

(Извор: Машински факултет)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.