Студенти Машинског факултета на онлајн Интернационалној олимпијади у ковању

На онлајн Интернационалној студентској олимпијади у ковању у топлом стању (https://www.qform3d.com/education/olympiad), која ће се одржати у петак, 8. маја, учествоваће и студенти завршне године мастер студија са Катедре за производно машинство Машинског факултета у Београду.

Организатор такмичења на којем учествују студенти машинских факултета из целог света  је „QForm Group“. Такмичари  ће радити задатке на едукационим верзијама софтвера за симулацију и оптимизацију процеса пластичног деформисања метала QForm.

За такмичење су се вредно припремали Благојевић Јован, Глигоријевић Милан, Дрндаревић Дарко, Ђермановић Александар и Томовић Вељко уз велику подршку наставика проф. др Радована Пузовића, доц. др Михајла Поповића и доц. др Милоша Пјевића .

Због тренутне ситуације, студенти ће решавати задатке из својих домова, повезани на рачунаре у рачунарској учионици 259, тзв. Куполи, на Машинском факултету у Београду. Ради регуларности такмичења и техничке подршке студентима,  у учионици ће бити пристутни наставници Катедре за производно машинство доц. др Михало Поповић и доц. др Милош Пјевић.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.