Декан МФ: Учење на даљину није новина на МФ, сада се припремамо за повратак студената

Од увођења ванредног стања у Србији због панедемије корна вируса, настава на Машинском факултету у Београду се већ пуних седам недеља одвија путем онлајн платфори. И наставници и студенти су се брзо прилагодили новом начину учења.  Започети летњи семестар је успешно настављен, а студентима је путем онлајн наставе омогућено да и даље добијају квалитетно знање као и током редовних предавања.

„Учење на даљину није новина на Машинском факултету. Факултет има дугогодишње искуство у примени софтверских алата за учење као што су Moodle-a и други сродни софтвери, а припремили смо и друге доступне апликације – Zoom, Skype, WhatsApp,Viber… Развијена ИТ инфраструктура омогућила је факултету да ефикасно пређе на онлајн наставу и да без дана паузе настави летњи семестар,“ рекао је декан Машинског факултета, проф. др Радивоје Митровић.

Сумирајући резултате учења на даљину, професор је оценио да се овај вид наставе у теројском делу показао као добар метод за стицање знања. То су потврдиле и анализе посећености и  активног учешћа студената у онлајн настави.

Ускоро се очекује доношење одлука о укидању ванредног стања и наставку рада Београдског универзитета. Проф. Митровић наводи да се Машински факултет увелико припрема за наставак летњег семстра који ће, како је навео, бити продужен за три недеље. Тако ће студенти бити у прилици да  надокнаде и практични део наставе, лабораторијске вежбе и све друге предиспитне обавезе које нису могле у потпуности да буду реализоване електронским путем.

О резултатима онлајн наставе, продужетку летњег семестра и организацији предстојећих испитних рокова детаљније у видео прилогу у наставку текста.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.