Пети технолошки самит ове године у другачијем формату

Пети технолошки самит САД-ЕУ-Јапан-Србија/Међународна конференција Индустрија 4.0, који је требало да се одржи од 01. до 04. јуна у Београду, због пандемије Covid-19, биће реализован у нешто другачијем формату, него претходних година.

После свеобухватне анализе и разматрања више могућих сценарија, организатори су донели одлуку да се конференција одржи кроз серују панела „Индустрија 4.0 у Србији“ и то у периоду од јуна 2020. до маја 2021. године.

Учесници панела, биће и водећи светски експерти за технолошки развој, који су раније потврдили учешће на овогодишњем Технолошком самиту 2020. Они ће путем видео-конференцијске везе, представити своје научне резултате и радове из области нових технологија и Индустрије 4.0.

Најпознатији светски издавач научне литературе, немачки Спрингер је већ најавио да ће Зборник радова конференције бити одштампан до 20. јула. У Зборнику ће бити објављено 26 радова, а публикација ће бити доступна на званичном сајту конференције www.mefics.org. На овом сајту моћи ће да се преузму и појединачне презентације и радови учесника 5. Технолошког самита 2020.

„Више од 90% овогодишњих пердавача из иностранства већ је потврдило своје учешће на 6. Технолошком самиту, који би требало да се одржи од 31. маја до 3. јуна 2021. године. У фокусу ове конфренције је глобална тема – Интелигентне фабрике“, рекао је проф. др Видосав  Мајсторовић,  један од оснивача и ко-председника Међународне конференције Индустрија 4.0.

Подсетимо, Машински факултет у Београду од јуна 2015. године, на организован и систематски начин ради на развоју и примени модела Индустрија 4.0 у Србији. До сада је организовано четири технолошка самита и 25 панела о Индустрији 4.0. Један од најзначајнијих резултата је „Програм Индустрија 4.0 за Србију“  усвојен 6. јуна прошле године на завршном панелу Четвртог технолошког самита. Тада је формиран и Конзорцијум за Платформу Индустрија 4.0 у Србији.

Више информација на www.mefics.org.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.