Позив за учешће у  EIT Climate-KIC programu “Journey 2020”

EIT Climate-KIC отворио је позив за учешће у програму “Journey 2020”. Реч је о интензивној четворонедељној летњој школи која акценат ставља на климатске акције, иновације, трансформацију система и изградњу заједнице посвећене борби са климатским променама.  Journey organizuje EIT Climate-KIC у сарадњи са реномираним универзитетима и другим партнерским организацијама од 2010. године. До сада је учествовало више од 3000 дипломаца који су генерисали око 400 сјајних пројектних и пословних идеја. Привредна комоора Србије имплементира EIT Climate-KIC програме “Accelerator”, “Pioneers into Practice”, “Climate Launchpad” i “Journey” od 2016. године.

Journey je намењен студентима завршне године студија, дипломцима, будућим MBA, магистрима и докторима. Учесници ће у периоду 28.06-25.07.2020. илиi 2-20.08.2020. боравити на 3 локације у Европи. У оквиру јулског и августовског издања програма учесници су подељени у 5 група. На прве две локације бораве у групи од 40 учесника, а на трећој локацији окупљају се сви пет група на завршном самиту. Учесници имају прилику да уче и раде у интернационалном мултидисциплинарном тиму и развију своје идеје, пројекте, производе или услуге уз подршку искусних ментора.

Током програма, сваку од група прате два тренера који подржавају и надахњују учеснике док раде ена климатским изазовима. Climate-KIC уважава разноликости и прихвата пријаве свих кандидата који имају одговарајуће квалификације, без обзира на године, пол, расу, инвалидитет, сексуалну оријентацију, веру или етничко порекло. Распоред учесника по локацијама одређује Climate-KIC имајући у виду различитости и уједно тежећи њиховој равномерној дистрибуцији. Примера ради, у прошлогодишњем издању Journey учествовали су представници  60 различитих националности.

Учешће у програму Journey је бесплатно. Climate-KIC сноси трошкове смештаја, путавања између локација, локални транспорт и обезбеђује већи део исхране. Учесници сносе трошак путовања од куће до прве локације и од треће локације до куће, као и дела исхране.  Предуслов учешћа је добро познавање енглеског језика. Детаљније информације о програму можете пронаћи на https://journey.climate-kic.org/contact-us-faqs. Заинтересовани могу да се пријаве за учешће на на https://journey.climate-kic.org најкасније до понедељка, 17. фебруара 2020. Приликом попуњавања пријаве потребно је приложити следећа документа на енглеском језику: диплому или потврду о завршној години студија, CV и писмо препоруке.

Контакт особа за додатна питања је Ивана Путник, самостални саветник у Центру за циркуларну економију Привредне коморе Србије и уједно локални менаџер за  Journey 2020. Контакт телефон: 011 4149 422 или 066 875 1158, ivana.putnik@pks.rs.

(Извор: Привредна комора Србије)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.