Блиц бизнис: Од јануара упис студената на још два нова Мастер 4.0 програма

Након уписа прве генерације Мастер 4.0 студената у новембру, у другом семестру још 70 њих биће у прилици да упише ове програме и на Машинском и Математичком факултету Универзитета у Београду, као и на Природно-математичком факултету Универзитета у Нишу, наводи се у тексту који објављује„Блиц бизнис“.

 

У тексту се подсећа да су Мастер 4.0 програми настали у сарадњи невладине, непрофитне организације Иницијативе „Дигитална Србија“ и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, са јединственим циљем повезивања савремених ИТ знања са пословним вештинама потребним за развој дигиталних производа и услуга.

Програме су креирали заједно државни факултети са вишедеценијском традицијом у области технологије, економије и менаџмента, али и преко 75 успешних ИТ и компанија из других сектора, које су понудиле предаваче и омогућиле обавезне праксе за студенте.

Лист преноси и изјаву декана Машинског факултета у Београду, проф. др Радивоја Митровића  да ће Мастер 4.0 програми унети значајне промене у високо образовање у Србији:

„Ново индустријско доба захтева образовни систем који школује инжењере са врхунским теоријским интердисциплинарним знањима и практичним компетенцијама, који ће бити креативнији, иновативнији и спремни да одговоре на технолошке изазове Индустрије 4.0. У Србији и региону не постоје формални студијски програми који се баве едукацијом у области Индустрије 4.0, зато очекујемо велику заинтересованост студената за наш нови студијски програм, рекао је проф. Митровић, преноси „Блиц бизнис“.

„, наводи .

Bookmark the permalink.

Comments are closed.