Панел 22: Дигитална платформа за Индустрију 4.0 – Примена у Србији

Машински факултет у Београду и Факултет инжењерских наука у Крагујевцу, у сарадњи са са Привредном комором Србије/ Београда, организују панел дискусију на тему Индустрија 4.0 – Нова индустријализација Србије. Овај, 22. панел по реду, на којем ће бити разматрана Дигитална платформа за Индустрију 4.0 и њена примена у Републици Србији, биће одржан у петак, 29. новембра од 10.00 до 12.00 часова у Свечаној сали Факултета инжењерских наука у Крагујевцу.

Учеснике панела  поздравиће домаћин, проф. др Добрица Миловановић, декан Факултета инжењерских наука, проф. др Радивоје Митровић, декан Машинског факултета у Београду, као и мр Предраг Лучић из Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског округа.  Детаљан програм панела можете погледати OВДЕ

Платформа за Индустрију 4.0 у Србији је један од резултата Технолошких самита, који се од 2016. године, сваког јуна, одржавају на Машинском факултету у Београду и представља стратешку визију будућег индустријског развоја Србије. To je план дигитализације и аутоматизације српске индустрије, на свим нивоима, уз коришћење елемената Индустрије 4.0. Платформа садржи препоруке за политику Владе Републике Србије у области привредног и индустријског развоја за период  2020/2030. године.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.