Машински факултет на првом 4.0 ФЕСТУ – 4. и 5. октобра на Дорћол плацу   

Машински факултет Универзитета у Београду, као представник СТЕМ сектора учествује на првом 4.0 ФЕСТ-у (фестивалу иновација на тржишту рада инспирисаном Индустријом 4.0).

4.0 ФЕСТ замишљен је као интерактивна и мултимедијална промоција предузетничке културе, њеног развоја и примене у развоју сопствене бизнис идеје на тржишту рада будућности са посебним освртом на жене предузетницеи као интерактивна и мултимедијална промоција трендова и иновација на тржишту рада будућности током временског опсега од наредних пет календарских година (период релативно предвидив са становишта развоја технологије).

Фестивал се одржава 4. и 5. октобра на Дорћол плацу. Обухвата 8 презентација у форми округлог стола и 10 фестивалских сектора који ће на иновативан начин посетиоцима представити која занимања ће бити најактуелнија у оквиру датих области у складу са Индустријом 4.0. Поред наведеног, забавни део програма осмишљен је тако да представи утицај дигитализације на исту.

Више о самом фестивалу, као и агенду можете погледати на сајту www.40fest.rs

Генерални покровитељ фестивала је Кабинет министра за иновације и технолошки развој, а учесници фестивала, поред Машинског факултета су:  РТС планета, Asseco SEE, Recan fondacija, BagelBejgl- социјално предузеће које је основала НВО Атина, Сингидунум Универзитет, ЈРЈ издавачка кућа, адвокатска канцеларија Раденковић, Портал Gaming и делегација ЕУ у Србији у оквиру кампање ЕУ за тебе.

У оквиру сектора Машинског факултета биће изложени експонати које су конструисали студенти Београдског универзитета и Машинског факултета у оквиру секција:

Тенфоре Друмска Стрела, „Формула Студент“ тим Београдског универзитета (студенти Машинског факултета у Београду су део тима, а возило се пројектује и израђује на Машинском факултету)

Confluence Belgrade, студенти модула за бродоградњу Машинског факултета у Београду

Беоавиа, студенти модула за ваздухопловство Машинског факултета у Београду

Студенти ће представити свој рад и заинтересованима изложити применом којих технологија су дошли до изложених радова.

У оквиру СТЕМ сектора Машински факултет организује Отворена врата у петак, 4. октобра  у 17 часова, где ће сви посетиоци имати прилике да из прве руке сазнају више о самим студијским програмима, као и о новооснованом програму Мастер 4.0 који са циљем бржег и лакшег прилагођавања потребама тржишта рада.

Округли сто СТЕМ одржаће се 5. октобра у 12 часова. О Индустрији 4.0, које области она обухвата и томе да ли Србија иде у корак са светом што се развоја ове индустрије тиче говориће:  проф. др Видосав Мајсторовић, са Машинског факултета, др Бранимир Јовановић, донедавни директор Музеја Николе Тесле и председник Никола Тесла фондације основане у Њујорку, мр Јована Мајсторовић, извршни директор издавачке куће ЈРЈ и, др Горан Личанин, директор за развој бизниса, IoT, Cloud i B2B u Huawei CEE  и нордијске регије.

(Извор: Организатор 4.0 ФЕСТ-а)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.