Највећи успех математичара Србије у историји ИМО

На 60. Међународној математичкој олимпијади, која се од 10. до 22. јула одржава у Великој Британији, математичка екипа Србије постигла је највећи успех у историји својих учешћа на ИМО.

У конкуренцији 112 земаља, математичка екипа Србије је са 171 бодом освојила 9. место и налази се међу 10 најбољих у свету, саопштило је Друштва математичара Србије, наводећи да су сви чланови екипе ученици Математичке гимназије из Београда.Екипу су водили др Бојан Башић (Нови Сад) и др Марко Радовановић (Београд).

Појединачни резултати су три златне медаље, што такође у историји није освојено, једна сребрна и две бронзане медаље:

Јелена Иванчић, 41 бод (од могућих 42) – златна медаља; Павле Мартиновић, 34 бода – златна медаља; Алекса Милојевић, 33 бода – златна медаља; Милош Милићев, 25 бодова – сребрна медаља; Јован Торомановић, 21 бод – бронзана медаља; Владимир Виктор Мирјанић, 17 бодова – бронзана медаља.

Друштво математичара захваљује Министарству просвете, науке и технолошког развоја и Нафтној индустрији Србије (Акција „Енергија знања“) на помоћи у реализацији државних и изборних такмичења, програма припрема за ИМО и помоћи у организацији одласка наше екипе на ИМО.

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.