Свечани пријем у Скупштини града за учеснике Технолошког самита 2019

Недеља високотехнолошких знањана Машинском факултету у Београду, у оквиру које се одржавају 4. Међународна конференција о индустрији 4.0 и 12. ИМЕКО ТК – 14. Међународна конференција о метрологији и квалитету, и ове године је окупила светску технолошку елиту у Београду.  Тим поводом, за учеснике Технолошког самита 2019, уприличен је свечани пријем у Скупштини града Београда. Госте су поздравили проф. др Предраг Елек, продекан за међународну сарадњу Машинског факултета и  Михајло Весовић, саветник председника Привредне коморе Србије.

„Скупови, као што је Технолошки самит 2019, су добра прилика да се кроз директну комуникацију експерата размене стручна знања и стекне увид у најновија технолошка достигнућа у свету“, рекао је проф. Елек. Према његовим речима, сама тема – Индустрија 4.0 је посебно интересантна за Машински факултет, који је лидер овог покрета у Србији.  „Колико је важно да ми видимо  шта свет ради у тој области, такође је важно да и они стекну увид у оно што се на том пољу ради у Србији. Само на тај начин можемо да дефинишемо нашу „мапу пута“ за Индустрију 4.0 и постанемо део технолошки развијеног света, што је и циљ ове конференције“, нагласио је  проф. Елек.

Сличног мишљења је и Михајло Весовић. „Србија није у позицији да експериментише и тестира моделе будућег привредног и економског развоја, већ су  јој потребна брза, ефикасна и не претерано скупа решења“, рекао је он. У том смислу, додао је,Технолошки самит представља место на којем  из „прве руке“ могу да се чују искуства оних који у свету предњаче у примени модела Индустрија 4.0.  „Сва та искуства, па она и негативна, изузетно су драгоцена, јер нам помажу да проценимо ефекте онога што смо покушали да применимо, али и онога што тек планирамо да применимо у наредном периоду“, закључио је Весовић.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.