После 63. Сајма технике: Велико интересовање за Друмску и Електричну стрелу

На овогодишњем 63. Међународном сајму технике и техничких достигнућа, међу многобројним домаћим и страним излагачима, прилику да се представе, имали су и чланови Формула Студент тимова „Тенфор Друмска Стрела“ и „Електрична Стрела“. Учешће на овој развојно-технолошкој манифестацији је велики успех за студенте, али и прилика да усавршавају своја знања на пољу иновација и нових технологија.

Посетиоци штанда Машинског факултета и љубитељи иновација у аутомобилској индустрију могли су да се информишу о пројектима на којима чланови тима раде целе године, али и да виде возило „Тенфор Друмскe Стреле“ из сезоне 2018. године.  Ово возило је до сада најразвијенији прототип тркачког возила за непрофесионалне “autocross” или спринт трке. О успеху возила овог тима говоре завидни резултати са неколико међународних Формула Студент такмичења.

Новоформирани Формула Студент тим  „Електрична Стрела“ је први пут ове године учествовао на Сајму технике и техничких достигнућа. Електроформула, као један од најамбициознијих пројеката, привукла је велику пажњу јавности. Пројектовање и израда електровозила овај тим чини значајним носиоцем технолошког развоја у Србији.

На овогодишњем сајму су представљене савремене технологије и иновативни производи из области електроенергетике, електронике, аутоматизације, роботике, енергетске ефикасности и многих других области развоја четврте индустријске револуције.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.