Машинијада 2019: Студенти Машинског факултета први у знању и генералном пласману

Студенти Машинског факултета у Београду заузели су прво место у генералном пласману управо завршене 59. Машинијаде, која је ове године одржана у Бечићима, у Црној Гори. Чланови репрезентације МФ су у конкуренцији 15 факултета са простора бивше СФРЈ, бриљирали на такмичењу у знању, где су екипно заузели прво место, док су у спортским дисциплинама били трећи. Остварени резултати у обе такмичарске дисциплине обезбедили су им титулу победника целокупног такмичења.

На овогодишњој Машинијади учествовали су студенти машинских факултета из Београда, Новог Сада, Ниша, Краљева, Крагујевца, Косовске Митровице, Зенице, Мостара, Сарајева, Источног Сарајева, Подгорице, Бања Луке, Требиња, Скопља и Љубљане. Будући инжењери надметали су се у знању из механике, математике 1 и 2, термодинамике, машинских елемената, механике флуида и отпорности материјала, а снаге су одмерили и у спротским дисциплинама (фудбал, кошарка, рукомет, одбојка, шах, стони тенис). За факултете је то била добра прилика да виде на ком нивоу знања се налазе и којим вештинама владају њихови најбољи студенти.

На такмичењу у знању, студенти београдског Машинца освојили су прво место из Математике 1 (Јелена Петровић и Душан Божић); Термодинамике (Марија Башић и Милутин Винуловић) и Механике (Никола Ристић и Марко Гавриловић).  Друго место заузели су из Механике флуида (Ана Анђелковић и Николина Вејиновић), Отпорности материјала  (Владан Вуковић и Филип Лакић) и Машинских елемената (Јелена Станишић и Иван Грубишић), док су на такмичењу из Математике 2 били трећи (Антонина Антонић и Филип Собић).

Када је реч о спортским такмичењима, студенти Машинског факултета су бриљирали у кошарци, што је потврђено високим првим местом и у женској и у мушкој селекцији.  Када је реч о фудбалу, успешније су биле фудбалерке, које су такође освојиле прво место, док су њихове колеге заузеле трећу позицију на табели.  Треће место је припало и рукометашима, а рукометашице су биле четврте. Селекције Машинца биле су успешне и у другим спортским дисциплинама. Мушки шаховски тим заузео је друго место, а њихове колегинице биле су треће. На трећем месту нашле су се и стонотенисерке, док су обе  одбојкашке селекције Машинског факултета заузеле шесто место.  Укупни резултати донели су им треће место у генералном пласману спортског такмичења.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.