Стручна посета компанији Милшпед у Крњешевцима

У оквиру редовне наставе из предмета Пројектовање транспортних и логистичких система, студенти прве године мастер студија Машинског факултета у Београду, посетили су Логистично- дистрибутивни центар Компаније „Милшпед“ д.о.о. у Крњешевцима, недалеко од Београда.

Током посете, будући инжењери су имали прилику да се ближе упознају са примењеним технологијама и услугама: складишта, складишних система и подсистема, складишне опреме, транспортних средстава и дистрибуције, мобилне опреме, царинског заступања као и употребљеног „WMS software-a“.

Такође, могли су да виде примењену технологију и начин складиштења производа у пракси, што подразумева: складиштење и манипулацију робе (царинске, комерцијалне, стандардне и вангабаритне, палетизоване и непалетизоване); припремање робе по продајним налозима на ниво палете, кутије и комада („single item“, „case“, „pallet order picking“); комбинацију „Cross Docka“ или класичног регала и „pickinga“; додатни сервис (декларисање, паковање, копаковање, етикетирање…); управљање складишним процесима у производним и дистрибутивним складиштима („inhouse logistika“);праћење кључних карактеристика робе (рокови трајања, квалитет паковања, квалитативна контрола поврата, следљивост); извештавање и услуге „Consulting-a“. Детаљније су се упознали и са пријемном логистиком која подразумева: квалитативну контролу робе, квантитативну контролу робе, оптимизацију залиха,менаџмент поручивања робе, „on-line” праћење и извештавање.

Стручна посета, која је реализована ангажовањем проф. др Ненада Косанића и сарадника Милоша Ђорђевића, Марка Урошевића и Горана Милојевића, била је вишеструко корисна, с обзиром да студенте у оквиру предмета очекује израда идејног пројекта складишно-дистрибутивног система.

Иначе, компанија „Милпшед“ је објавила Конкурс за обављање студентске летње праксе, која је намењена, између осталог, и студентима Машинског факултета Универзитета у Београду. Конкурс је отворен до 17. маја 2019. године.  Више информација дато је на линку: https://www.milsped.com/konkurs-za-letnju-praksu-kompanije-milsped/

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.