Mашинијада 2019: Спремни смо да одбранимо титулу!

Репрезентација студената Машинског факултета у Београду отпутовала је Бечиће, где ће од 30. априла до 4. маја учествовати на 59. Машинијади – традиционалној манифестацији студената машинства из Србије и других земаља региона. Спремни смо да одбранимо прошлогодишњу титулу, потврдимо прво место у генералном пласману и вратимо се са титулом апсолутног победника, поручили су чланови екипе београдског Машинца који ће, како су нагласили, кроз научна и спортска такмичења на најбољи могући начин представљати Машински факултет у Београду.

Машинијада је традиционална манифестација која окупља студенте машинства и технике из држава са  простора бивше СФРЈ.  Учешће на овогодишњој Машинијади потврдили су студенти машинских факултета из Београда, Новог Сада, Ниша, Краљева, Крагујевца, Косовске Митровице, Зенице, Мостара, Сарајева, Источног Сарајева, Подгорице, Бања Луке, Требиња, Скопља и Љубљане.

Будући инжењери надметаће се у знању из механике, математике 1 и 2, термодинамике, машинских елемената, механике флуида и отпорности материјала, а снаге ће одмерити и у спротским дисциплинама (фудбал, кошарка, рукомет, одбојка, шах, стони тенис).

Такмичење у знању је одлична прилика за факултете да виде на ком нивоу знања се налазе и којим вештинама владају њихови најбољи студенти. Екипа Машинског факултета у Београду је у овој дисциплини на прошлогодишњој, као и на претходним Машинијадама показала завидне резултате. Иза тог успеха стоји екипа младих професора и асистената Машинског факултета, а ове године студенте су интензивно припремали проф. др Александар Пејчев, проф. др Наташа Тришовић, доц.др Ненад Коларевић и асистенти – др Ана Петровић, Јелена Томановић, Срђан Отовић и Милан Раковић.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.