Стручна посета „Депоу Земун“

Студенти треће године ОАС Машинског факултета у Београду, недавно су, у оквиру предмета Животни циклус шинских возила, посетили Депо у Земуну – Специјализовану радионицу за одржавање електромоторних возова.

Ова посета је још једна у низу активности наставника Машинског факултета усмерених на практично усавршавање студената, које се реализују у оквиру вишегодишње успешне сарадње Компаније „Србија Воз“, „Депоа Земун“ и Катедре за шинска возила. Поред једнодневних стручних посета, које се већ дуги низ година реализују током јесењег и пролећног семестра, великом броју студената је омогућена и стручна пракса Б, као и подршка у изради завршних и мастер радова у Депоу.

Студенте је поздравио господин Александар Ђорић, руководилац Депоа, који их је упознао и са мерама безбедности на раду, а о делатностима радионица и организацији . процеса одржавања електромоторних возова говорили су шефови сектора, током обиласка Депоа.

Стручне посете су од великог значаја за студенте основних студија, који овом приликом могу да сагледају обим и природу посла машинских инжењера у сектору одржавања шинских возила. Вође група указали су студентима да је одржавање шинских возила веома динамичан и одговоран посао, који захтева перманентно усавршавање, како би се испратио убрзан развој и аутоматизација шинских возила чији је циљ задовољење потреба корисника, односно путника.

(Извор: Катедра за шинска возила МФ)

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.