Кошаркаши Машинца вицешампиони Студентске лиге

Мушка кошаркашка екипа Машинског факултета, без иједног пораза пласирала се у финале Студентске кошаркашке лиге Универзитета у Београду, где се у недељу састала са вишеструким прваком и фаворитом, екипом Факултета организационих наука. У веома узбудљивој утакмици, током које је Машинац већим делом био у предности, дошло је до преоркета у самој завршници меча, када је екипа ФОН-а успела да поведе и оствари резултат од   81:75 у своју корист.

Екипа Машинца је освојила високо друго место и сребрно одличије, што је изузетан успех наших студената који су, први пут после 1996. године, успели да се пласирају у финале Студентске кошаркашке лиге. Пут до финала отворили су готово рутинским победама у 1/8 финала над екипом  Економског факултета, у 1/4 финалу на тимом Рударско-геолошког факултета, а у полуфиналу су без муке и убедљивом разликом од 99:76 савладали и прошлогодишњег финалисту, екипу Технолошко-металуршког факултета.

У првој петорци Машинца играли су Александар Стојић, Предраг Даниловић, Марко Гојак, Петар Перковић и Вук Гарић. Остали чланови тима су: Александар Миљковић, НИкола Димић, Иван Смиљанић, Петар Бојовић, Бојан Ракић, Јан Вереш, Никола Димић и тренер тима Никола Репац.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.