У ретровизору: Друмска и Електрична стрела на 54. Међународном салону аутомобилa

Чланови Формула Студент тимова Друмска стрела и Електрична стрела имали су прилику да се нађу “раме уз раме” са водећим светским ауто компанијама на 54. Међународном сајму аутомобила и бројним љубитељима четвороточкаша представе и приближе пројекте у којима учествују.

Тенфоре Друмска Стрела већ традиционално учествује на популарном Сајму аутомобила. Лазар Стојнић, вођа тима за сезону 2019, истиче колико је то значајно за саму промоцију тима:

– Велика нам је част што је Београдски сајам и ове године, као и претходних, препознао значај нашег пројекта. Поред представљања возила, ово је свакако најбитнији догађај у сезони за наш тим. У питању је заиста јединствена прилика да ступимо у контакт са бројним људима из света ауто-индустрије, представимо им наше возило и наш тим, као и планове за ову, али и наредне сезоне.

Новоосновани Формула Студент тим – Електрична Стрела је први пут учествовао на Међународном салону аутомобила.

– Ово је заиста невероватна прилика за све нас који чинимо овај тим да популаризујемо овај пројекат и да што више људи из прве руке сазна како изгледа процес пројектовања и израде прве електроформуле у Србији. Како смо веома млад тим, сваки вид подршке и промоције нам је од великог значаја. Ниједан почетак није лак, али ми се надамо да ће многобројни људи са којима смо имали прилику да ступимо у контакт, препознати значај овог пројекта. Првенствено, за развој студената као будућих стручњака у својим областима, али и за промоцију самог Београдског универзитета у Европи и свету – истакао је Никола Новаковић, студент Технолошко – металуршког факултета и вођа тима Електрична Стрела у овој сезони.

Као и претходних година, штанд београдских Формула Студент тимова је изузетно посећен. Бројна изненађења која су чланови тимова припремили посебно су обрадовала најмлађе љубитеље аутомобиле. У оквиру Породичног дана на сајму, они су имали прилику да се сликају са возачима тима Тенфоре Друмска Стрела у пуној опреми, али и да из прве руке сазнају како је то возити најбржу формулу у Србији.

На овогодишњем Међународном салону аутомобила, који се одржава под слоганом “У ретровизору” учествује више од 400 излагача из чак 30 земаља. Највећу пажњу посетилаца али и стручне јавности традиционално привлаче изненађења у најатрактивнијем премиум сегменту. Премиум брендове, очекивано и ове године предводе Rolls Royce, Mercedes, Ferrari, BMW, Audi, Porsche, Jaguar…

Bookmark the permalink.

Comments are closed.