Процесинг 2019 – Процесна индустрија у изазовима климатских промена, 30. и 31. маја

Процесинг 2019 –  32. Међународни конгрес о процесној индустрији биће одржан 30. и 31. маја у београдском Сава центру. Скуп организује Друштво за процесну технику при СМЕИТС-у,  у сарадњи са Машинским факултетом у Београду – Катедром за процесну технику и Инжењерском комором Србије.

Ове године навршава се пола века од када је, децембра 1969. године, у Београду одржан први Процесинг.  Као и претходних деценија, скуп ће и ове године окупити водеће стручњаке, који ће разматрати најакутелније теме у области, а централна тема је Процесна индустрија у изазовима климатских промена. Стручњаци ће говорити о  емисији СО2 из индустријских постројења и обновљивим изворима енергије –  биомаси, хидроенергији, соларној енергији и њиховом утицају на животну средину.

Тематске групе, овог,  32. по реду Процесинга су:  Процесне технологије; Пројектовање, изградња, експлоатација и одржавање процесних постројења; Основне и помоћне операције, апарати и машине у процесној индустрији; Енергетска ефикасност у индустрији; Инжењерство животне средине и одрживи развој у процесној индустрији;  Процеси и постројења у припреми и пречишћавању воде у процесној индустрији;. Сушење и сушаре; Гасна техника (Гориви гасови; Технички и медицински гасови);. Моделовање и оптимизација процесних и термоенергетских постројења; Мерења и управљање у процесној индустрији;. Техничка регулатива, стандардизација и систем квалитета.

Протекле деценије Процесинг је у стручној јавности оцењен као изузетно значајан стручни скуп, а његов напредак потврђен је квалитетом радова и спонзора који прате Конгрес. Зборници Процесинга у периоду од 2010. до 2018. објављени су на платформи ОЈС, што омогућава  велику видљивост и цитираност радова. У току је постављање ранијих зборника на ту платформу. Од 2016. године изабрани радови добијају свој ДОИ број.

Део оригиналних радова изложених на 32. Конгресу биће предложен за објављивање у часописима: „FME Transactions“ – научном часопису Машинског факултета у Београду, који се налази на Web of Science (WoS), Emerging Sources Citation Index (ESCI) листи и часопису „Процесна техника“ (М53), уз могућност додељивања ДОИ броја.

Више информација, као и обрасце за пријаву рада, писање рада и презентације, можете наћи на: https://bit.ly/2sIyDiD

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.