Панел Индустрија 4.0 за мала и средња предузећа – Нови Сад, 23. април

Машински факултет у Београду и Департман за производно машинство на Факулету техничких наука у Новом Саду, у сарадњи са Привредном комором Србије, организују панел дискусију на којој ће се разматрати најважнији елементи и аспекти Индустрије 4.0 за мала и средња предузећа у Србији. Овај, шеснаести по реду, панел на тему Индустрија 4.0 биће одржан 23. априла од 10.00 до 15.00 часова у Свечаној сали Факултета техничких наука у Новом Саду. 

Машински факултет у Београду је међу првима у Србији препознао концепт Индустрија 4.0 као развојну шансу наше земље. У октобру 2015. године одрганизован је први панел о Индустрији 4.0 на којем је потврђен значај заједничког деловања државе, науке и привреде у дефинисању и примени Нове индустријске политике засноване на дигитализацији, иновацијама и економији знања. Уследила је серија скупова о новом индустријском развоју земље, а круна тих напора је годишња међународна конференција – Технолошки самит САД-ЕУ-Јапан-Србија/ Индустрија 4.0 и нова индустријализација Србије, која ће у јуну ове године, по четврти пут,   окупити водеће светске стручњаке за технолошки развој.  

Учеснике панела у Новом саду поздравиће домаћин, проф. др Раде Дорословачки, декан Факултета техничких наука, као и проф. др Радивоје Митровић, декан Машинског факултета у Београду, проф. др  Себастијан Балош, шеф Департмана за производно машинство ФТН у Новом Саду и господин Мирослав Лутовац, директор Сектора индустрије у Привредној комори Србије.

Детаљан програм панела у можете погледати ОВДЕ
поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.