Филмско вече на Машинцу – петак, 23. новембар, 20 часова

Филмско вече на Машинцу, назив је новог пројекта Студентског парламента Машинског факултета у Београду, чији је циљ промоција ваннаставних активности и подстицање креативног учења кроз различите садржаје.

Прва пројекција биће одржана у петак, 23. новембра у Амфитеатру А са почетком у 20 часова, а на репертоару је култни филм Дејвида Финчера  „Борилачки клуб“ са маестралним Бредом Питом и Едвардом Нортоном у главним улогама.

 „Борилачки клуб“ није само обична социјална драма са елементима црног хумора, а није ни само филм са насилним сценама борбе и мушкарцима који су незадовољни у свом животу. То је филм о свима нама, о обичном човеку и општој психолошкој агонији распадања која можда довољно дуго изједа сваког од нас, а да ни сами нисмо свесни тога…  Својом беспоштедном критиком конзумеристичког друштва које је бујало 90-тих година, овај филм је потпуно заслужио статус ремек-дела, поставши тако уз Лет изнад кукавичијег гнезда најснажнија критика људског друштва… – наводи се, између осталог, у већини рецензија овог филма.

Психолошко становиште је да се гледањем филмова развијају одређене мисаоне способности попут перцепције, концентрације, визуелне меморије и боље разумевање поступака других људи преко догађаја и ликова у филму.  С тим у вези, циљ овог пројекта је подстаћи студенте на критичко промишљање према ономе што виде, чују или доживе, али и квалитетно дружење и забава.

Пројекат, чији је циљ и обнављање култног духа Машинског факултета, на којем су својевремено организоване најбоље игранке у Београду, али и књижевне вечери и трибине о најакутелнијим темама из свих области науке и друштва, подржала је и Управа Машинског факултета Универзитета у Београду.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.